PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Jani Urdinov do kraja sezone u Veležu

Fudbalski klub Velež nastavlja sa jačanjem igračkog kadra za Premijer ligu BiH.
Jani Urdinov Velež

Foto: FK Velež

Fudbalski klub Velež nastavlja sa jačanjem igračkog kadra za Premijer ligu BiH. Na zvaničnoj stranici su objavili kako je novi igrač Rođenih nekadašnji bek Željezničara Jani Urdinov.

Jani Urdinov rođen je 28.03.1991. godine. U svojoj fudbalskoj karijeri nastupao je za mnoge klubove (Roda, Rabotnički, Željezničar, Widzev Lodz, Bohemians…), a zadnji klub mu je bio Ružomberok iz Slovačke. Igra na poziciji lijevog beka, a po potrebi može odigrati i u sredini odbrane.

“Prvi utisci nakon dolaska u Mostar su i više nego dobri. Još kao mali čuo sam za Velež, a s obzirom da sam jedan dio karijere proveo u Željezničaru, znam u kakav klub sam došao. Također, dovoljno poznajem i samu ligu, tako da mi neće trebati puno vremena da se prilagodim”, rekao je Urdinov i nastavio:

“Moram priznati da sam pozitivno iznenađen kako sam primljen od navijača, sa kojim sam imao priliku da gledam utakmicu protiv Zrinjskog. Velež je odigrao dobru utakmicu, malo je nedostajalo da se ostvari dobar rezultat. Ali, nakon onog što sam vidio, siguran sam da ćemo na kraju sezone ostvariti sportski cilj, te da opstanak uopšte neće biti doveden u pitanje. Mogu obećati da ću pružiti svoj maksimum kako bi pomogao Veležu u ovoj sezoni.”

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P