PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Jasmin Čeliković na posudbi u Zrinjskom

Defanzivac Rijeke i mladi reprezentativac BiH Jasmin Čeliković novi je fudbaler Zrinjskog.

Mostarski Zrinjski nastavio se pojačavati pred novu sezonu u Premijer ligi BiH, te je već sada jasno da će biti ozbiljan kandidat za osvajanje naslova prvaka BiH. U klub je danas stigao mladi reprezentativac naše zemlje Jasmin Čeliković.

Igrajući za kadetsku reprezentaciju BiH, Čeliković je zabilježio nastup na Evropskom prvenstvu do 17 godina gdje je skrenuo pažnju na sebe, a na ovom takmičenju on je nosio kapitensku traku našeg tima. Bio je već tada član Rijeke, u koju je stigao iz Zagreba. Igrao je na samom početku karijere za manji zagrebački klub Vrapče.

Do minutaže u Rijeci bilo je teško doći, pa je Čeliković prešao na posudbu u Inter Zaprešić na početku ove sezone. Odigrao je 22 utakmice u HNL-u, dokazavši da ima dosta potencijala te da može da se oproba i u ambicioznijem klubu.

Zrinjski je sa Rijekom dogovorio njegovu jednogodišnju posudbu, a time je vjerovatno kompletirao zadnju liniju. Osim pozicije štopera, mladić rođen 7. januara 1999. godine može pokrivati i poziciju zadnjeg veznog igrača.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P