PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Još tri igrača napustila Velež

Velež je uspio da riješi status skoro svih igrača koji su prije nešto više od mjesec dana stavljeni na transfer listu.
FK Velež

FK Velež sporazumno je raskinuo ugovore sa još trojicom fudbalera, kao što je bilo i najavljeno po okončanju jesenjeg dijela sezone. Riječ je o Elmiru Kuduzoviću, Valmiru Berishi i Renatu Skoki. Podsjetimo, Kuduzović je u Velež stigao u julu 2017. godine, Berisha u februaru 2019. godine, dok je Skoko stigao prošlog ljeta.

Elmir Kuduzović je stigao u Velež kada je klub bio u teškoj situaciji i dao je mnogo ekipi, a iz Veleža su najavljivali da će nakon njegovog završetka karijere ili sad, ukoliko on to želi, finansirati njegov odlazak na UEFA B program. Nije poznato za šta se Kuduzović odlučio, ali je ovo svakako potez vrijedan hvale. Kuduzović je ove sezone odigrao pet utakmica i ubilježio je jednu asistenciju.

Status Valmira Berishe je bio pod upitnikom jer su u Veležu vjerovali da će se moći izboriti da on nema status stranca, ali obzirom na raskid ugovora jasno je kako u tome nisu uspjeli. Berisha je ove sezone odigrao jedanaest utakmica i tri puta se upisivao u strijelce.

Posljednji koji je raskinuo ugovor je Renato Skoko, koji nije odigrao niti jednu zvaničnu utakmicu u dresu Rođenih. Ovaj rođeni Širokobriježanin je ekpresno pronašao novi klub, pa će u nastavku sezone igrati za federalnog ligaša TOŠK iz Tešnja.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P