PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Mladi defanzivac zvanično u Zrinjskom

Mladi defanzivac potpisao za Zrinjski

Defanzivac Mladosti Rijad Sadiku napustio je klub i od danas je zvanično član Zrinjskog, sa kojim je potpisao trogodišnji klub, potvrdio je mostarski klub putem zvanične stranice.

Sadiku je prošao omladinsku školu FK Sarajevo, a ranije je igrao za omladinsku školu FK Novi Grad iz Sarajeva. U januaru 2018. godine je nakon navršenih 18 godina potpisao za belgijski Mouscron te je zabilježio nekoliko nastupa u belgijskom prvenstvu. Ipak, u potrazi za većom minutažom se početkom ove godine vratio u Mladost, gdje je bio projektovan za ulogu glavnog defanzivca, no na kraju je odlučio napustiti klub.

Zasad nisu poznati ostali detalji transfera, osim da bi u Mladost iz Zrinjskog trebao preći Semir Pezer, koji je već boravio na posudbi u ekipi iz Doboj-Kaknja.

Sadiku je rođen 18. januara 2000. godine, a nastupao je za sve omladinske selekcije naše zemlje, te je u junu 2019. godine debitovao i za U-21 reprezentaciju. Prethodno je kao kapiten predvodio U-17 reprezentaciju na Evropskom prvenstvu, a sa istom je na smotri najboljih selekcija kontinenta nastupao dva puta.

 

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P