PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Mladi napadač Slobode nakon četiri godine igranja za seniore odlazi iz kluba

Mladi napadač Slobode u potrazi je za novim klubom

foto: FK Sloboda

Mladi napadač FK Sloboda Edis Smajić napustio je Slobodu nakon sporazumnog raskida ugovora sa klubom, objavila je Sloboda putem zvanične stranice.

O njegovom se odlasku već neko vrijeme špekulisalo, pošto je postalo jasno da u Slobodi neće ostvariti svoj potencijal, koji mu je još 2016. godine donio prebacivanje u prvi tim, te 17 nastupa u dresu seniorskog tima dok je još bio mlađi junior.

U sezoni 2017/2018, njegov razvoj je nastavljen ubrzanim tempom, te je u ukupno 31 utakmici zabilježio sedam golova. U sezoni 2018/2019, Smajić nije bio u dobroj formi, te je u 24 utakmice zabilježio samo jedan gol, da bi ove sezone u 12 nastupa upisao jedan gol.

Rođen je 10. maja 1999. godine, te je karijeru u dresu Slobode okončao sa ukupno 84 nastupa i devet golova. Saopštenje tuzlanskog kluba prenosimo u potpunosti.

“Nakon dugog niza godina provedenog u crveno crnom dresu, Edis Smajić je od danas slobodan fudbaler. Svoju karijeru je počeo u najmlađim selekcijama našeg kluba i od tada, 2012, godine i pionirske selekcije, do danas je odigrao 145 utakmica i postigao je ukupno 51 gol.

Nastupajući za Slobodu uspio se izboriti za pozive selektora omladinskih reprezentacija. Debitovao je kod selektora Zorana Erbeza u U15 reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Odigrao je dvije utakmice i postigao je tri gola. Kasnije su ga u reprezentativne selekcije pozivali Sakib Malkočević, Toni Karačić, a posljednji poziv je dobio od selektora Vinka Marinovića za U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Odigrao je ukupno 26 utakmica i postigao je ukupno 9 golova.

Tokom razgovora, osjetila se zasićenost i klub nije želio stojati na putu u razvoju fudbalera koji se dugi niz godina borio za Slobodu, te je na kraju, kao najbolje rješenje za fudbalera i klub, dogovoren sporazumni raskid saradnje na način da su klub i igrač izašli jedno drugom u susret pri čemu klub neće stajati na putu za sljedeći transfer sljedeći transfer koji će biti najvjerovatnije u inostranstvu. Bio je član generacije koja je nastupala za Slobodu, na stotu godišnjicu kluba, a protiv Dinama iz Zagreba, na proslavi jubileja upisao se u listu strijelaca.

Na svemu prikazanom se zahvaljujemo Edisu Smajiću i želimo mu sreću u nastavku njegove karijere”, poručio je FK Sloboda.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P