PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Mujarić i Hasić pojačali Mladost

FK Mladost dobio je dva pojačanja uoči nove sezone Premijer lige BiH.

Za ekipu iz Doboj-Kaknja naredne sezone će igrati iskusni Šerif Hasić i mladi Kemal Mujarić, koji su se već priključili pripremama Mladosti.

Šerif Hasić je već nastupao za FK Mladost, tokom 2015. godine. Pomogao je ekipi da uđe u Premijer ligu BiH, a potom i da opstane u ligi, prije nego je u januaru 2016. godine napustio klub. Hasić je ponikao u Čeliku, a igrao je još za Slobodu, Zvijezdu iz Gradačca, Krajišnik iz Velike Kladuše, Podgrmeč, Bratstvo iz Gračanice, Rudar Kakanj te u prošloj sezoni za tešanjski TOŠK u kojem je bio jedan od najboljih igrača.

Okušao se i u inostranstvu, igrao je za Junak iz Sinja u Hrvatskoj, Kriens u Švicarskoj i Novi Pazar u Srbiji. Rođen je 7. januara 1988. godine, a igra na poziciji veznog igrača.

Kemal Mujarić je rođen 12. septembra 1999. godine, a kao omladinca banovićke Budućnosti primijetio ga je Željezničar. U Željezničaru je proveo tri i po godine, a onda je prešao u hrvatski klub Dugopolje, a potom u turski Adana Demirspor. U Mladosti očekuju da se nametne i da se izbori za minutažu na poziciji lijevog krila.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P