PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Ni Ivan Baraban više ne stanuje na Tušnju

Ivan Baraban, jedan od najboljih igrača Slobode prošle sezone, više ne stanuje na Tušnju.
Ivan Baraban Sloboda

Pouzdani krilni igrač Ivan Baraban, koji je bio jedan od boljih igrača Slobode prošle sezone, više nije član ove ekipe. Iako se pojavio na prozivci i odradio je nekoliko treninga sa ekipom, danas je objavljeno kako se nije mogao dogovoriti sa čelnicima Slobode oko uslova za sljedeću sezonu.

Ademir Smajlović, sportski direktor Slobode, za Fenu je izjavio: “Zainteresirani smo da Baraban ostane u ekipi, ali su njegovi zahtjevi bili preveliki za naše mogućnosti. Za nastavak saradnje tražio je 75.000 maraka na ruke i fiksnu plaću, mimo ovih dana usvojenog pravilnika. To zaista nismo mogli prihvatiti i razišli smo se”.

Husejinović, Ignjatović, Muminović, Mehmed Alispahić, Hadžanović, Ćivić, Vidović, samo su neki od igrača koji su do sada napustili klub, a igrači koji su dovedeni teško će nadomjestiti gubitak kvaliteta nastao odlaskom pomenutih igrača. Pred Slobodom će, ukoliko se ne pojača provjerenim imenima, sigurno biti težak zadatak u narednoj sezoni, pogotovo ako se uzme u obzir igrački kadar ostalih ekipa.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P