Nove promjene u igračkom kadru Mladosti

Standardni štoper napustio ekipu, pripremama se priključila nekadašnja velika nada Sarajeva.

Demirel Veladžić

Iskusni defanzivac Šerif Hasić napustio je ekipu Mladosti, a novi izazov u karijeri će mu biti indonženaski PSM Makassar.

Ovaj fudbaler, koji po potrebi može pokriti poziciju štopera i zadnjeg veznog, prema COMET sistemu već je dobio ispisnicu i dozvolu za odlazak u Indoneziju.

PSM Makassar je, podsjećamo, do nedavno vodio Darije Kalezić, bh. fudbalski stručnjak koji je nastupao za Velež u prvoj sezoni zajedničke Premijer lige BiH.

Nekadašnji omladinac Sarajeva, Demirel Veladžić, vratiće se u Bosnu i Hercegovinu nakon epizode u portugalskom Leixoesu.

Ovaj dvadesetogodišnji veznjak se priključio pripremama Mladosti iz Doboja kod Kaknja u Antaliji, te će trenirati sa njima dok je ekipa u Antaliji, a onda vjerovatno i potpisati ugovor sa klubom.

Tako bi se poslije Nedim Hadžića i Rijada Sadikua i treći fudbaler koji je kao mlad otišao iz Sarajeva u inostranstvo mogao vratiti u BiH i zaigrati za Mladost u Premijer ligi BiH.

Izvor: Sport1.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright plbih.ba 2019 Sva prava zadržana. Zabranjeno svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora. | PLBiH - Premijer liga BiH.