PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Novi napadač u Tuzla Cityju

Na spisku igrača za utakmice protiv Tre Pennea našao se i bivši igrač Željezničara.

Foto: Dino Matanović

Često smo u našim tekstovima spominjali nedostatak informacija od strane pojedinih klubova kada su transferi u pitanju, pa tako nerijetko tek nakon nekoliko kola saznamo ko je sve u rosteru za novu sezonu.

FK Tuzla City je objavio spisak igrača koji konkurišu za utakmicu Konferencijske lige protiv Tre Pennea, a na njoj se našlo i ime bivšeg igrača Željezničara Salke Nargalića. Obzirom da se mladi napadač nalazi na spisku jasno je da je on novi igrač ove ekipe, odnosno da se vratio sa posudbe.

Nargalić se u Tuzla City vraća sa posudbe iz Orašja, za koje je igrao vrlo dobro u prošloj sezoni. Ovaj napadač je u Prvoj ligi FBiH u sezoni 2021/22 odigrao 26 utakmice, upisao se u strijelce 11 puta i ubilježio je 3 asistencije, što je bila dobra preporuka čelnicima Tuzla Cityja da mu daju priliku da se nametne.

Salko Nargalić je prošao omladinske kategorije FK Sarajevo, odakle je prešao u FK Željezničar. U Željezničaru je upisao i debi u Premijer ligi BiH, ali nije dobio ozbiljniju šansu pa je sreću potražio u Tuzla Cityju, a tu je odmah posuđen Orašju. Sada je ponovo u Tuzli i pokušaće se izboriti za ozbiljniju minutažu u novoj sezoni.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P