PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Olimpik dobio veliko pojačanje: Karić ponovo na Otoci

Karić je započeo treći mandat na Otoci

Mahir Karić potpisao je danas ugovor sa FK Olimpik. Karić koji je u svojoj karijeri nastupao za tim sa Otoke u dva navrata, nakon što je završio angažman u Hong Kongu, gdje je nastupao za ekipu Happy Valley.

– Nakon što je završio moj angažman u Hong Kongu, odlučio sam se na povratak u BiH. Nedostajala mi je kuća i želio sam da se vratim u našu državu. Nisam htio da čekam na ponude izvan BiH, jer je jasno da je pandemija koronavirusa ostavila traga i da je sve stalo, pa tako i dešavanja na tržištu fudbala.

Kako sam kaže, do dogovora je došlo brzo.

– Povratak je kako sam već naglasio bio najrealnija opcija. Bilo je nekih poziva iz drugih premijerligaških klubova, ali su ljudi iz Olimpika bili konkretni i korektni, pa smo se brzo dogovorili. Dosta igrača poznajem, kao i ljude koji vode klub, tako da se nadam da ću se brzo uklopiti u tim. Nadam se da ću moći pomoći ekipi da se izdigne iznad trenutne situacije i pokuša da napravi rezultatski, ali i pomak na tabeli, rekao je Karić nakon potpisa ugovora.

Karić moža nastupati na više pozicija u veznom redu, a u redovima tima sa Otoke od njega očekuju da unaprijedi igru i pomogne ekipi da što je moguće brže izađe iz krize u kojoj se nalazi.

Novi/stari veznjak tima sa Otoke ponikao je na Grbavici, a u BiH je pored Olimpika nastupao za Rudar Prijedor, Travnik, Slaviju, Vitez i Borac, a u svojoj karijeri nastupao je za Slovan Liberec i Most u Češkoj.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P