PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Petar Bojo je novo pojačanje Željezničara

Mladi reprezentativac BiH Petar Bojo novo je pojačanje Željezničara.
Petar Bojo Željezničar

FOTO: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Petar Bojo, novi je fudbaler Željezničara. Dvadesetjednogodišnji veznjak dolazi iz Mladosti, a ugovor sa Plavima sa Grbavice potpisao je na dvije godine.

Petar Bojo rođen je 8. januara 1998. godine u Kiseljaku. Prve fudbalske korake napravio je u Betaclubu Kiseljak, a s 14 godina prešao je u Široki Brijeg i igrao do juniorske selekcije. Pola godine je igrao u Jihlavi iz Češke, da bi 2017. godine pojačao Vitez. Nakon dobre sezone odlazi u Mladost DK gdje je u protekloj sezoni odigrao 32 utakmice.

“Odmah sam bio sretan što sam dobio poziv od kluba kakav je Željo. Uvijek sam imao želju doći i želja mi se ispunila. Jedva čekam da krenu utakmice da slavimo pobjede s našim navijačima. Zahvalio bih se Mladosti jer su mi dali priliku kao mladom igraču, ja sam to iskoristio i želim im sreću u nastavku”, kazao je Bojo koji pokriva pozicije veznog i krilnog fudbalera.

Bojo je igrao za sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, a trenutno je jedan od standardnih mladih reprezentativaca.

Pored ovoga, navijače Željezničara je obradovala vijest da će jedan od ljubimaca navijača sa Grbavice, Siniša Stevanović, i dalje nositi dres ove ekipe. Fudbaler iz Srbije je u Željezničar stigao u januaru 2016. godine, a svojom borbenošću u svakoj utakmici je “kupio” navijače. Po završetku sezone špekulisalo se o njegovoj budućnosti, obzirom na to da mu je istekao ugovor, ali su sada sve nedoumice riješene, pa će Stevanović biti igrač Plavih do 2021. godine.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P