PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Posušje dovelo ponajboljeg igrača Rudara iz Prijedora

Jedan od najstandardnijih igrača prijedorskog tima u Posušju

foto: HŠK Posušje

Nakon odlične povratničke sezone u Premijer ligi BiH, Posušje želi napraviti još bolji posao u drugoj sezoni, pa su na Mokri dolac stigla zaista kvalitetna pojačanja.

Najnovije je Jovan Vladimir Pavlović, defanzivac koji je prošle godine branio boje Rudara iz Prijedora, gdje je bio jedan od najvažnijih i najboljih igrača. Pavlović je doskorašnji mladi reprezentativac BiH, rođen je 2000. godine, a u prošloj sezoni Premijer lige BiH je propustio samo tri utakmice, odigravši ih 30.

Prošlog ljeta dovodio se u vezu sa Zrinjskim i Sarajevom, ali Rudar mu je bio privlačniji zbog minutaže koju je želio i čini se da nije pogriješio, iako je tim ispao iz lige. Ipak, Pavlović je lako pronašao novi angažman, a bez dileme će i u Posušju igrati važnu ulogu.

Prije njega za hercegovačku ekipu su potpisali Zvonimir Begić, Josip Bešlić, Toni Jović i Marko Hanuljak, a dovođenjem Pavlovića već se može konstatovati da je Posušje okupilo izuzetno respektabilnu ekipu i da ne bi trebalo biti među ozbiljnijim kandidatima za ispadanje iz lige.

Pavlović je sa Posušjem dogovorio dvogodišnju saradnju.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P