PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Prelazni rok još uvijek nije gotov za Borac

Prelazni rok još uvijek nije gotov za FK Borac, koji nastavlja sa dovođenjem pojačanja.

FK Borac je dovođenjem dva nova igrača pokazao da prelazni rok za njih još uvijek nije gotov. Borac je u svoje redove do sada doveo nekoliko odličnih igrača, a sada su im se priključili bivši napadač Crvene Zvezde Srđan Vujaklija, kao i bivši igrač Sarajeva Denis Čomor. Vujaklija u Banja Luku stiže iz novosadskog Proletera, a u karijeri je još nastupao za Gwangju, Ordabasy, Borac iz Čačka, Al Shababu, Hajduk iz Kule, zrenjaninski Banat, subotički Spartak, Novi Sad i Veternik.

Denis Čomor je dobro poznato ime u Premijer ligi BiH. 29-godišnji desni bek, koji također može pokriti i poziciju zadnjeg veznog igrača, u Borac stiže kao slobodan igrač, jer mu je 1. jula istekao ugovor sa Tuzla Cityjem. Pored Tuzle i Sarajeva, Čomor je u Premijer ligi BiH igrao još i za Krupu, Mladost DK, Olimpik i Slaviju. Denis je u PLBiH odigrao 213 utakmica i postigao je 3 pogotka.

Osim dva nova imena u rubrici “Dolasci”, i rubrika “Odlasci” je bogatija za jedno ime. Iskusni Nemanja Lekanić, koji je u zimskom prelaznom roku stigao u Borac iz Sloge iz Gornjeg Crnjelova, sporazumno je raskinuo ugovor sa ekipom iz Platonove i slobodan je da potraži novu sredinu. Pored dolazaka i odlazaka, rukovodstvo Borca radi i na zadržavanju bitnih igrača, pa su tako nove ugovore potpisali veznjaci Almedin Ziljkić i Vladan Danilović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P