PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Radnik doveo drugo pojačanje za nastavak sezone

Nakon Kenana Šarića, koji je stigao iz gradačačke Zvijezde, Radnik je u svoje redove vratio bivšeg fudbalera.
Ševko Okić

Prije nekoliko dana u Radnik je iz gradačačke Zvijezde stigao krilni napadač Kenan Šarić. Slavko Petrović je za njega rekao da se radi o mladom igraču, koji je veliki talenat i sigurno će pomoći ekipi. Petrović je dodao da su svi u klubu ubijeđeni da od njega mogu napraviti kvalitetnog igrača, jer je u godinama kada je sazrio, a još je mlad. Šarić je rođen 1997. godine.

Prije nekoliko trenutaka je Radnik na svojoj zvaničnoj stranici objavio i dovođenje drugog pojačanja za nastavak sezone. U pitanju je povratnik Ševko Okić, koji je u prvom dijelu sezone nastupao za zenički Čelik. Okić je za Radnik nastupao u sezonama 2016/17 i 2017/18, i u tom periodu je odigrao 39 prvenstvenih utakmica i postigao je tri gola. Okić je potpisao ugovor u trajanju od jedne i po godine, dok je Šarić potpisao na dvije i po godine.

Radnik su u zimskoj pauzi napustila do sada tri igrača, Eldar Hasanović, koji je otišao u Indoneziju, Dejan Maksimović, koji je otišao u Tuzla City, te Vilim Posinković, čiji novi klub još nije poznat.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P