PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Radnik neće produžiti ugovor Emiru Hodžurdi

FK Radnik će sljedeće sezone igrati u Europa ligi, ali bez Emira Hodžurde.
Emir Hodžurda RAdnik

Radnik je prije nekoliko dana krenuo sa pripremama za sljedeću sezone i nastupe u Premijer ligi BiH i Europa ligi, i polako se naziru konture tima. Prije početka priprema ekipu je napustio najbolji strijelac Irfan Hadžić, te Ismar Hairlahović, koji se nakon isteka posudbe vratio u matični klub. Sada je isto učinio i Emir Hodžurda, koji će napustiti klub nakon dvije sezone.

Čelnici Radnika odlučili su da ne ponude produžetak saradnje pouzdanom odbrambenom igraču, koji je slobodan da pronađe novu sredinu. Hodžurda je u Radniku proveo dvije sezone u kojima se baš i nije naigrao. U sezoni 2017/2018 odigrao je 13 utakmica i postigao je jedan gol, a u prošloj sezoni nije upisao niti jedan nastup u Premijer ligi BiH i Kupu BiH.

U dosadašnjoj karijeri Emir Hodžurda je u našoj zemlji nastupao za Željezničar, Slaviju, visočku Bosnu, Famos i Vitez, iz kojeg je i došao u Radnik. U inostranstvu je nastupao za Otelul u Rumuniji, te za Aluminij u Sloveniji. Podsjećanja radi, Radnik je do sada u ovom prelaznom roku doveo golmana Dalibora Kozića iz GOŠK-a, a ugovor je produžio i mladi reprezentativac Demir Peco.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P