PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Radnik rješava igračku križaljku za narednu sezonu, trojac definitivno napustio klub

Radnik užurbano radi na sklapanju kadra za predstojeću sezonu
Ševko Okić

Putem svoje zvanične stranice, FK Radnik je najavio da će se u potpunosti fokusirati na spremanje kadra za narednu sezonu, nakon što je ova i zvanično okončana.

Trener bijeljinskog kluba Slavko Petrović je istakao da je zadovoljan što je donesena konačna odluka i što više ne postoji neizvjesnost koja je bila problematična i klubovima i igračima.

“Dobro da smo dobili konačnu odluku kako bi smo mogli planirati naredni period. Igrači će sada dobiti određen period slobodnog vremena, ali ćemo se veoma brzo okupiti kako bismo počeli pripreme za narednu sezonu. Mi smo iskazivali želju da se liga okonča na zelenom terenu, ali pošto sigurnosne mjere nisu bile zadovoljavajuće, avez je donio ovakvu odluku, koju ćemo ispoštovati”, rekao je trener Radnika.

Petrović je pojasnio da je pred njegovim timom mnogo posla u ljetnom prelaznom roku, pošto će kadar trebati prilagoditi novonastaloj situaciji.

“Jedan dio posla već smo obavili, ugovore smo produžili sa Đurićem, Sušićem i Vasićem. Pred potpisom novog ugovora je Ivan Šubert, a klub su definitivno napustili Ševko Okić, Srđan Bečelić i Miloš Plavšić. Tri juniora su priključena prvom timu, tako da možemo reći da već imamo kostur ekipe za narednu sezonu”, istakao je Petrović.

Fudbaleri Radnika bit će na odmoru do 8. juna, kada kreću sa individualnim treninzima, a pripreme za predstojeću sezonu zvanično startaju 19. juna.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P