PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Samir Bekrić i zvanično napustio Zrinjski

Samir Bekrić nije više fudbaler mostarskog Zrinjskog.

foto: HŠK Zrinjski

Ofanzivni veznjak Samir Bekrić nakon 18 mjeseci napušta ekipu Zrinjskog, sa kojom je osvojio jedan naslov prvaka BiH. Iskusni Bekrić u Mostar je stigao u januaru 2018. godine, a iako nije u cijeloj svojoj karijeri u Mostaru bio redovan prvotimac, ipak je odigrao ključnu ulogu u pojedinim dijelovima prošle sezone, pomogavši svojoj ekipi da dođe do naslova.

U prošloj sezoni Bekrić je zabilježio 2 gola i 6 asistencija u 24 nastupa za Zrinjski, a u proljetnom dijelu sezone 2017/2018 u osam nastupa je ubilježio po gol i asistenciju. Asistirao je protiv Željezničara u remiju od 3:3 što se pokazalo ključnim za osvajanje naslova, a gol je postigao za pobjedu protiv Radnika, kojom je Zrinjski praktično i napravio najveći korak ka naslovu.

Bekrić je upravo u Željezničaru proveo najveći i najplodonosniji dio svoje karijere, a sa klubom je osvojio tri naslova prvaka BiH (2010, 2012, 2013). Osim Željezničara, u našoj zemlji je igrao za Gradinu te već spomenuti Zrinjski, a oprobao se još u Incheonu u Južnoj Koreji, Tobol Kostanayu u Kazahstanu, Mes Kermanu i Fajr Sepasiju i Iranu, te Bunyodkoru u Uzbekistanu.

Bekrić je rođen 20. oktobra 1984. godine u Tuzli, a zasad nije poznato gdje će nastaviti karijeru. Spominje se da je glavni kandidat za njegovo dovođenje Željezničar.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P