PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Sarajevo se oprostilo od trojice prvotimaca kojima je istekao ugovor

Darko Bodul, Dražen Bagarić i Boris Cmiljanić napustili su Sarajevo

foto: FK Sarajevo

FK Sarajevo danas je putem zvanične stranice objavio da neće nastaviti saradnju sa Darkom Bodulom, Draženom Bagarićem i Borisom Cmiljanićem, kojima su sa završetkom prošle sezone istekli ugovori sa klubom.

Cmiljanić je na Koševo stigao početkom 2021. godine, a povrede su ga spriječile da u dresu Sarajeva ostavi dublji trag. Ukupno je za Sarajevo odigrao 18 utakmica i postigao dva gola, a sa klubom je prošle sezone osvojio trofej Kupa BiH.

Darko Bodul i Dražen Bagarić u klub su stigli ove sezone, a Bagarić je bio jedan od najstandardnijih prvotimaca Sarajeva u periodu iza nas. Zabilježio je u svim takmičenjima 35 nastupa, u kojima je postigao četiri gola i dodao tome osam asistencija, a njegov golgeterski učinak ipak nije bio u skladu sa ambicijama Sarajeva za naredni period.

Bodul je na Koševo doveden sa velikom reputacijom i na početku je igrao u skladu sa očekivanjima, no povrede i suspenzije onemogućile su ga da pruži maksimum, a proljetni dio sezone je proveo kao prolaznik u ekipi, bez mogućnosti da u kontinuitetu odigra išta kvalitetno.

Sarajevo Bodul napušta sa tri pogotka i tri asistencije u ukupno 27 nastupa.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P