PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Slavko Petrović se vratio u Radnik

Slavko Petrović, trener koji je sa Radnikom osvojio Kup BiH, vraća se u klub.
Slavko Petrović

Foto: Otisak.ba

Fudbaleri Radnika danas su počeli pripreme za proljetni dio sezone u kojem će ih sa klupe predvoditi Slavko Petrović. Iskusni stručnjak potvrdio je za Srpskainfo da se dogovorio sa klubom iz Bijeljine i da će već sutra odraditi prvi trening sa ekipom.

“Veoma brzo sam našao zajednički jezik sa Radnikom koji smatram svojim klubom, jer sam na klupi ovog kluba sjedio od 2014. do 2017. godine i ostvario dobre rezultate. Poznajem dobro prilike u BiH fudbalu, kao i u Radniku, pa ću se veoma brzo adaptirati. Poznajem dosta igrača koje ću trenirati, a sa nekima sam već radio, zbog čega će oni siguran sam brzo da se priviknu na moj sistem rada. Nadam se da će Radnik i na proljeće biti u vrhu tabele i igrati lijep i prepoznatljiv fudbal”, rekao je Petrović.

U svom prvom mandatu na klupi Radnika Slavko Petrović je zabilježio velike uspjehe i sa ovim timom je osvojio Kup BiH, te ostvario historijski plasman u kvalifikacije za Ligu Europe. Na klupi Radnika će zamijeniti Slobodana Starčevića, koji će, po svemu sudeći, preuzeti U21 reprezentaciju BiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P