PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Sloboda dovela veliko pojačanje!

Sloboda je u svoje redove dovela bivšeg igrača Zrinjskog Samira Bekrića.
Samir Bekrić Sloboda

Foto: FK Sloboda

Sloboda će u narednu sezonu ući sa dosta novih igrača, a svakako jedno od značajnijih pojačanja za sljedeću sezonu biće Samir Bekrić. Bekrić je na kraju prošle sezone odlučio da napusti viceprvaka Zrinjski, obzirom da mu je istekao ugovor i nije bilo interesa za produženje saradnje. Prvi dio priprema proveo je sa ekipom Željezničara, ali je za novi klub odabrao tuzlansku Slobodu.

Iz redove Slobode su potvrdili da su sa Bekrićem potpisali dvogodišnji ugovor. Samir Bekrić ima 34 godine, a u svojoj karijeri je igrao za Gradinu, Željezničar, Incheon United, Tobol Kostanay, Mes Kerman, Bunyodkor, Fajr Sepasi i već spomenuti Zrinjski. U Premijer ligi BiH je nosio dresove Željezničara i Zrinjskog, sa kojima je ukupno osvojio četiri titule prvaka. U dresu Plavih sa Grbavice je pružao najbolje partije u svojoj karijeri. Za Željezničar je u PLBiH odigrao 157 utakmica i postigao je 38 golova, dok je za Plemiće u PLBiH nastupio 29 puta i 3 puta se upisao u strijelce.

Inače, ovo nije jedina novost koja dolazi iz redova Slobode. Anel Husić, igrač koji je prije mjesec dana potpisao ugovor sa Tuzlacima, jučer je napustio redove ekipe sa Tušnja. Prema dostupnim informacija, strane su sporazumno raskinule ugovor zbog problema koje Husić ima sa ramenom, odnosno odlučeno je da je to najbolja opcija za obje strane.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P