PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Slobodan Milanović Krupu na Vrbasu zamijenio Sarajevom

Slobodan Milanović, jedan od igrača koji je bio na meti nekoliko klubova, pojačao je Sarajevo.
slobodan milanovic krupa

Nakon što je u Sarajevo kao slobodan igrač stigao Nebojša Gavrić, objavljeno je da je novi član Sarajeva bivši igrač Krupe Slobodan Milanović. Milanović je i prošle sezone bio na meti Sarajeva, a ove sezone ga je željelo još nekoliko klubova. Fantastični veznjak je od ulaska Krupe u Premijer ligu BiH bio svake sezone jedan od najboljih igrača, što mu je osiguralo transfer u koševskog velikana.

Milanović je prošle sezone odigrao 31 utakmicu, postigao je četiri gola i upisao je devet asistencija. Sezonu je završio kao drugi asistent lige, iza Benjamina Tatara iz Sarajeva koji je imao deset asistencija. U tri sezone, koliko je odigrao za Krupu, Slobodan je odigrao 78 utakmica, postigao je šest golova i devetnaest puta je namjestio gol svojim saigračima. Osim Krupe, još je igrao i za Rudar-Prijedor, Zvijezdu iz Gradačca, Modriču i FK Beograd.

Ono što je svakako zanimljivo u vezi ovog transfera je izjava predsjednika Krupe Dragomira Ilića. Ilić je rekao kako je Milanović imao ugovor do 2020. godine i da Krupa nije u mogućnosti da pušta igrače besplatno. Također je dodao da je iznos koji je Sarajevo uplatilo na račun Krupe poslovna tajna. Slobodan Milanović je sa Sarajevom potpisao trogodišnji ugovor.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P