PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Stipo Marković napustio Široki Brijeg

Jedan od najiskusnijih i najboljih fudbalera Širokog Brijega Stipo Marković postao je novi član Lokomotive iz Zagreba.

foto: NK Lokomotiva

Iako ima samo 25 godina (rođen 3. decembra 1993. godine), Stipo Marković je već dugo jedan od fudbalera Širokog Brijega sa najvećim stažom u ekipi. Kao starter je nastupao za Široki Brijeg od sezone 2012/2013, a u tom periodu se razvio u jednog od najboljih lijevih bekova Premijer lige BiH.

Ipak, njegovom stažu u dresu NK Široki Brijeg došao je kraj, jer je Stipo od danas i zvanično član zagrebačke Lokomotive, koja ga je na svojoj stranici predstavila kao novo pojačanje. Prošle sezone on je odigrao 41 utakmicu za Široki Brijeg i bio je najbolji lijevi bek Premijer lige BiH, a u dogovoru sa klubom je zaključio da je vrijeme da se oproba u inostranstvu. Ukupno je odigrao 202 utakmice za Široki Brijeg, a sa Lokomotivom je potpisao četverogodišnji ugovor.

On je već treći značajan starter iz prošle sezone koji je napustio Široki Brijeg. Prije njega to su učinili Luka Bilobrk i Josip Ćorluka, pa je jasno da će Široki Brijeg morati dovesti zaista kvalitetne igrače želi li ih adekvatno zamijeniti, pod uslovom da klub ne mijenja svoju politiku i ne okreće se u puno većoj mjeri mladim fudbalerima.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P