PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Talentovani golman potpisao za Široki Brijeg, ekipa je sve kvalitetnija

Širokobriježani su potpisali ugovor sa novim golmanom

foto: NK Široki Brijeg

NK Široki Brijeg danas je objavio da započinje saradnju sa Renatom Josipovićem, mladim hrvatskim golmanom koji u klub stiže iz zagrebačkog Dinama.

Josipović je rođen 12. juna 2001. godine u Šibeniku i karijeru je započeo u ovom klubu, a kao vrlo mlad fudbaler prelazi u Dinamo, u kojem je igrao u omladinskim timovima i drugom timu. Sa omladincima zagrebačke ekipe ostavio je vrlo snažan utisak u Ligi prvaka i tada mu se predviđala velika karijera.

Ipak, konkurencija je u Zagrebu bila snažna, pa je morao kroz posudbe tražiti svoju šansu. Prošle sezone je u slovenačkom Bravu upisao 18 nastupa, 16 u Prvoj ligi Slovenije i dva u Kupu Slovenije, a na Pecari će provesti narednih godinu dana.

Zasad nije poznato da li je Josipović posuđen iz Dinama, ali ako je suditi prema objavi Širokog Brijega, ovaj čuvar mreže je raskinuo ugovor sa Dinamom i Široki Brijeg će biti jedini vlasnik njegovog ugovora. Razlog za to bi mogao ležati u činjenici da Dinamo ne može sebi priuštiti previše posuđenih igrača zbog pravila o maksimalnom broju posudbi koje je uvela UEFA. Iz sličnih razloga, ugovor sa zagrebačkim timom je raskinuo i Dinko Horkaš.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P