PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Toni Tipurić zvanično igrač Zrinjskog

Toni Tipurić se vratio kući i poručio: Daću sve od sebe za sveti dres koji nosim.
Toni Tipurić

Toni Tipurić posljednji je nogometaš koji se priključio Zrinjskom. Riječ je o mladom nogometašu koji je cijeli omladinski staž proveo u Zrinjskom, i nakon nekoliko godina se vraća u svoj klub.

Hoćeš li nam reći kako je došlo do povratka u Zrinjski nakon toliko godina?

Bilo je nekih opcija za povratak prošle zime kada sam bio u Čapljini, poslije Viteza, pa sam u međuvremenu otišao na Island. Prije par dana sam dobio poziv gospodina Danke Šulente gdje smo se dogovorili za suradnju da se priključim ekipi i potpišem ugovor gdje se ovim putem zahvaljujem njemu i stručnom stožeru na čelu s Mladenom Žižovićem i njegovim suradnicima Nenadu Gagri i Teu Krešiću na pruženoj prilici”.

Kakvi su sada osjećaji biti ponovo u svom klubu u kome si počeo karijeru?

“Osjećaji su stvarno dobri kad se nakon dugo godina vratiš kući u svoj Zrinjski”.

Put povratka je bio dug. HNK Branitelj, NK Neretva, NK Vitez, HNK Čapljina i islandski UMF Njardvik?

“Jeste put je bio dug, išao sam malo zaobilaznim putem. Na posudbi sam poslije juniora otišao u Branitelj koliko se sjećam gdje nas je bilo nekoliko iz Zrinjskog iz te moje generacije”.

Pamtimo tvoje odlične igre za juniore Zrinjskog, nastupio si i na onoj trening utakmici Hrvatske reprezentacije. Što najviše pamtiš iz toga vremena?

“Da imali smo dobru generaciju 95/96,kao tim smo izgledali stvarno dobro na čelu s Nenadom Gagrom koji nas je trenirao najduži period u kadetima i juniorima. Šteta ostaje što smo izgubili kadetsko i juniorsko prvenstvo u jedan bod kao i finale juniorskog kupa. Najviše mi je krivo zato što sam dijete Zrinskog i bio sam kapiten jedan period te generacije što nismo uzeli makar jednu titulu. Ali evo sada bi se opet vratio na prošlo pitanje. Koliko smo god dobri bili u omladinskom pogonu, seniorski i juniorski su nebo i zemlja. U tom periodu smo se mnogi pogubili po nižim ligama poslije juniorskog staža. Možda u nekim klubovima bilo neorganiziranosti gdje smo bili, a mi smo se trudili biti profesionalci i skupljali smo minute, jer je opet mladom igraču najbitnije da igra i to sam tek počeo shvaćati nakon par godina kad vidiš kad iz boljeg dođeš u lošije. Što je tu je ja osobno nikome ne zamjeram ništa ovim putem bih se zahvalio svim klubovima gdje sam bio na suradnji i eto to je jedno od iskustava koje sam doživio i žao mi je što je dosta momaka iz moje generacije “okačilo kopačke” jer su stvarno bili odlični nogometaši i tko zna što bi bilo da su nastavili igrati nogomet. Ovo je i poruka za sve mlade, najbitnije je da igrate i budete profesionalni, dajete uvijek 100%,a to će se isplatiti kad tad”.

Kakva su sada tvoja očekivanja u dresu Zrinjskog?

“Što se sada tiče očekivanja, uvijek kažem da budem zdrav, da me ozljede zaobiđu ostalo će sve doći”.

Evo za kraj imaš li neku poruku navijačima Zrinjskog?

“Navijačima sve pohvale što Zrinju prate na svakoj utakmici i vjerujem da će tako biti u budućnosti. Ja im obećajem da ću dati sve od sebe za sveti dres koji nosim “.

Izvor: Hercegovina.in

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P