PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Vico Zeljković potvrdio angažman velikog pojačanja: Mladi reprezentativac BiH zvanično u Borcu

Lukić oblači dres Borca

FK Borac iz Banja Luke počeo je sa sklapanjem ekipe za narednu sezonu, u kojoj će dres Borca nositi Jovo Lukić. To je na današnjoj konferenciji za medije potvrdio Vico Zeljković, piše mondo.ba.

“Mogu da potvrdim da smo postigli sporazum sa Jovom Lukićem, dosadašnjim napadačem Krupe, i narednih dana ćemo potpisati ugovor. Lukić dolazi bez obeštećenja, s tim da će Krupi ići određen procenat od narednog transfera. Još nismo odredili visinu, dali će to biti 20, 30 ili 40%. To ćemo još da definišemo”, kazao je Zeljković.

U nedavno okončanoj sezoni Prve lige Republike Srpske, Jovo Lukić je bio prvi strijelac sa 12 pogodaka u 14 odigranih utakmica. Karijeru je Lukić počeo u dobojskoj Slogi, za koju je postigao 10 golova u Prvoj ligi RS u sezoni 2016/2017. Tokom jesenjeg dijela sezone 2017/2018, dodao je za Slogu još tri gola u Prvoj ligi RS, nakon čega prelazi u Krupu. U Krupi se nije uspio u potpunosti nametnuti, pa tokom proljeća 2019. godine zapaženo nastupa za Zvijezdu iz Gradačca u Prvoj ligi FBiH, te postiže pet golova u 14 nastupa.

Povratkom u Krupu koja je u međuvremenu ispala iz Premijer lige BiH, nameće se i postaje najbolji strijelac lige. Rođen je 28. novembra 1998. godine, a zabilježio je i jedan nastup za mladu reprezentaciju BiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P