PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Zrinjski i Marković sporazumno raskinuli ugovor

Mladi reprezentativac Norveške Eman Marković nije više član Zrinjskog.

Kao što je i bilo očekivano, mladi reprezentativac Norveške Eman Marković danas je sporazumno raskinuo ugovor sa Zrinjskim.

Fudbaler koji je u Mostar stigao tokom prošlog ljeta nije bio u planovima stručnog štaba i nije putovao sa ostatkom tima na glavni dio priprema, pa je bilo jasno da saradnja između dvije strane neće biti nastavljena.

Navodno je Marković tražio garancije za veću minutažu od novog šefa stručnog štaba mostarskog Zrinjskog Harija Vukasa, koje mu ovaj nije želio dati, pa je došlo do tihog sukoba između njih dvojice.

Marković je kao vrlo perspektivan mladi igrač u Zrinjski stigao tokom ljeta 2018. godine iz norveškog Moldea. Bio je standardan reprezentativac ove zemlje u svim uzrastima od U-15 selekcije, a ukupno je odigrao čak 47 utakmica za omladinske selekcije svoje zemlje, postigavši pritom devet golova. Bio je i učesnik nedavno odigranog Svjetskog prvenstva do 20 godina, na kojem je postigao jedan gol za Norvešku.

U sezoni 2018/2019 odigrao je ukupno 15 utakmica za Zrinjski, u kojima je postigao jedan gol. Rođen je 08. maja 1999. godine, a primarno igra na lijevom krilu, mada je igrao i pozicije desnog krila i ofanzivnog veznjaka. Prije nego je došao u Molde, igrao je za mali norveški klub Lyngdal.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P