PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Zvijezda 09 dobila pojačanje za nastavak sezone

Bivši mladi reprezentativac BiH i igrač Zrinjskog Ismar Hairlahović novi je igrač FK Zvijezda 09.

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH Ismar Hairlahović novo je pojačanje Zvijezde 09. Hairlahović je prošlu polusezonu proveo kao igrač Zrinjskog na posudbi u Radniku, ali je po povratku sa posudbe raskinuo ugovor sa Mostarcima. Kompletno ljeto je proveo u potrazi nove sredine, a sada se konačno skrasio u ekipi iz Etno sela Stanišići.

Prilikom potpisivanja ugovora Hairlahović je rekao: “Došao sam u Zvijezdu 09 sa ciljem da pomognem u ostvarivanju klupskih ciljeva, odnosno da Zvijezda opstane u PLBiH. Nadam se da ću dobrim igrama opravdati ukazano povjerenje od strane struke i uprave.” Osim Zrinjskog i Radnika, Hairlahović je u PLBiH još igrao za Slobodu, a van naše države je nastupao za Dugopolje i Hajduk, u kojem je prošao sve omladinske selekcije.

Ismar Hairlahović je u Premijer ligi BiH zabilježio 48 nastupa i nije se upisao u strijelce, a na kontu ima pet asistencija. Za Slobodu je nastupio 23 puta i ubilježio dvije asistencije, za Zrinjski je odigrao 17 utakmica i upisao tri asistencije, dok je za Radnik nastupio u 11 utakmica, bez učinka.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P