PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Borac i Velež dobili licence za Premijer ligu BiH

Nadležna komisija NS/FS BiH odlučila je da su FK Velež i FK Borac dobili licencu za nastup u Premijer ligi BiH sljedeće sezone.
Velez Borac

Foto: Hercegovina.info

Nadležna komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH odlučila je danas da su FK Velež i FK Borac dobili licencu za nastup u Premijer ligi BiH u sezoni 2019/2020. Popularni Rođeni su na svojoj Facebook stranici obavijestili javnost i navijače da su dobili licencu za Premijer ligu.

“Obavještavamo naše članove i bh. javnost da smo službenim putem dobili Odluku NS/FS BiH da FK Velež Mostar ispunjava uslove za dobivanje licence za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2019/2020”, stoji u saopštenju mostarskog kluba.

Poznata je priča oko licence za FK Borac prošle godine, pa su sigurno i navijači kluba iz Platonove strepili do konačne odluke. Srećom po njih, iz Saveza je stigla pozitivna vijest i Borac će se sljedeće sezone takmičiti u najvišem rangu bh. fudbala. Ovo je svakako jedan od pokazatelja da su u Borcu radili ozbiljno na rješavanju problema sa kojima su se suočavali ranije.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P