PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Četiri susreta šestog kola u direktnom prenosu, poznat i raspored sudija i službenih lica

Sutra će biti odigrane sve utakmice šestog kola Premijer lige BiH.

Subota koja je pred nama omogućit će istinsko uživanje u domaćem fudbalu svim njegovim ljubiteljima, s obzirom na to da će sve utakmice šestog kola Premijer lige BiH biti odigrane sutra, i to u prilično zgusnutom rasporedu.

Premijerligaški dan će otvoriti dueli Radnika i Mladosti u Bijeljini, odnosno Čelika i Tuzla Cityja koji se igraju sa početkom u 17 sati. Meč između Sarajeva i Veleža igra se sa početkom u 18 sati, u 19 sati Sloboda će ugostiti Zvijezdu 09, dok će se derbiji ovog kola između Širokog Brijega i Željezničara, odnosno Zrinjskog i Borca, odigrati sa početkom u 20 sati.

Četiri utakmice će biti prikazane u direktnim prenosima, a prenosit će se mečevi između Radnika i Mladosti (Arena Sport), Sarajeva i Veleža (Moja TV), Širokog Brijega i Željezničara (Moja TV) te Zrinjskog i Borca (BHT).

Mateo Musa iz Čitluka će sa pomoćnicima Jurom Musom, također iz Čitluka, te Markom Perićem iz Mostara, suditi duel između Radnika i Mladosti.

Duel između Čelika i Tuzla Cityja sudit će Goran Paradžik iz Ljubuškog sa sarajevskim pomoćnicima Moamerom Čauševićem i Emirom Zahiragićem.

Meč između Sarajeva i Veleža sudit će Sabrija Topalović iz Zenice, sa asistentima Stefanom Tešanovićem iz Istočnog Sarajeva i Arnelom Novalićem iz Doboja.

Pravdu u dvoboju Slobode i Zvijezde 09 dijeli Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora. U ovom zadatku pomagat će mu Bojan Maksimović iz Modriče i Radislav Kačavenda iz Gradiške.

Derbi kola između Širokog Brijega i Željezničara “pripao” je Banjalučaninu Draganu Petroviću, a pomoćnici će mu biti Aleksandar Smiljanić iz Laktaša i Igor Radaković iz Prijedora.

Naposlijetku, meč između Zrinjskog i Borca sudit će Miloš Gigović iz Gradiške, kojem će pomagati Damir Lazić iz Brčkog i Goran Dujak iz Odžaka.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P