PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Delegacija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH obavila inspekciju stadiona Koševo

Savez provjerava sve premijerligaške stadione

Delegacija ispred Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH posjetila je jučer stadion Asim Ferhatović Hase kako bi utvrdila da li na njemu postoje uslovi za odigravanje utakmica po najnovijim sigurnosnim propisima koje je naredila UEFA zbog pandemije koronavirusa.

Pregledane su svlačionice, ambulantni prostor, prostor za fizikalnu terapiju, teren, tribine, te sale za sastanke. Posjetom je konstatovano da su zadovoljeni svi uslovi za odigravanje susreta u narednom periodu.

Klupski ljekar FK Sarajevo Reuf Karabeg istakao je da je klub preduzeo sve aktivnosti naređene od strane nadležnih institucija.

“U proteklom periodu uspješno smo izvršili niz aktivnosti koje su sugerisane od nadležnih organa u cilju zaštite igrača i osoblja u TC Butmir i na stadionu. Nakon kompletiranja seroloških testova, nastavljamo sa prevencijom zaraze koronavirusom uz konsultacije sa nadležnim organima. U stalnom smo kontaktu sa Federalnim ministarstvom zdravstva, Kriznim štabom KS i epidemiolozima”, kazao je Karabeg.

Centar za sport i rekreaciju osigurao je dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju kompletnog stadiona. Više o samim procesima je objasnio fizioterapeut FK Sarajevo Ismar Hadžibajrić.

“Ambulanta na stadionu se dezinfikuje na dnevnom nivou. Postavljeno je ukupno pet barijera za dezinfekciju na stadionu, a beskontaktno mjerenje temperature bit će na samom početku. Na odvojenim ulazima u svlačionice postavljene su prostirke za dezinfekciju obuće”, objasnio je Hadžibajrić.

Delegaciju koja je vršila obilazak stadiona činili su predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, epidemiolog, predstavnici Centra za sport i rekreaciju, a ispred Fudbalskog kluba Sarajevo sastanku su prisustvovali generalni sekretar Mirza Hadžić, koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić, koordinator medicinskog tima Reuf Karabeg i glavni fizioterapeut Ismar Hadžibajrić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P