PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Demir Peco potpisao novi ugovor sa Radnikom

Bivši mladi reprezentativac BiH Demir Peco danas je potpisao novi dvogodišnji ugovor sa bijeljinskim Radnikom.
demir-peco-radnik

foto: FK Radnik

Odmah nakon što je postalo poznato da će bijeljinski Radnik naredne sezone igrati u prvom pretkolu Evropske lige, čelnici bijeljinskog kluba bacili su se na formiranje ekipe za narednu sezonu.

Danas je klub zvanično potvrdio da će Demir Peco i u narednom periodu nositi dres Radnika, pošto je u prostorijama kluba potpisao novi dvogodišnji ugovor.

Pecin dosadašnji ugovor važio je do 21. juna ove godine, a činjenica da je Radnik uspio dogovoriti sa njim obnovu ugovora iako je za njega postojao interes drugih klubova pokazuje da u klubu imaju velike ambicije i u narednom periodu, ali i da u Evropskoj ligi ne žele biti samo slijepi putnik.

Peco je izdanak omladinske škole Veleža. U Premijer ligi BiH je debitovao u završnici sezone 2014/2015, a u mostarskom timu je igrao standardno kroz sezonu 2015/2016, u kojoj je Velež ispao iz lige. Tokom narednog ljeta je potpisao za Radnik, za koji je dosad zabilježio 61 premijerligaški nastup, uz šest golova i pet asistencija.

Ukupno je za Radnik nastupio 67 puta u svim takmičenjima, a uzrok manjem broju nastupa od očekivanog su česti problemi sa povredama, koji su ga spriječili da se potpuno nametne i postane jedan od nosilaca igre bijeljinske ekipe. Ipak, kad ga ne muče povrede, igra odlično.

U prošlom kvalifikacijskom ciklusu za Evropsko prvenstvo do 21 godine, bio je član mlade reprezentacije BiH, za koju je odigrao ukupno osam utakmica. Jedan nastup je upisao za juniorsku reprezentaciju BiH. Inače, Peco je rođen 31.07.1996. godine i pred njim je još mnogo godina kvalitetnog fudbala.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P