PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

FK Radnik potvrdio učešće u Evropskoj ligi naredne sezone

FK Radnik iz Bijeljine potvrdio je putem svoje zvanične stranice da je od strane Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH obaviješten da će nastupiti u Evropskoj ligi naredne sezone.
irfan hadzic radnik zrinjski

Irfan Hadžić/foto: FK Radnik Bijeljina

FK Radnik iz Bijeljine nastupit će naredne sezone u Evropskoj ligi, nakon što je Drugostepena komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH uskratila FK Željezničar licencu za nastup na međunarodnoj sceni, a sve zbog neblagovremenog izmirenja obaveza prema nekadašnjem šefu stručnog štaba Slavku Petroviću.

FK Željezničar je premijerligaško takmičenje okončao na četvrtom mjestu na tabeli, a Radnik je zauzeo peto mjesto, no Radnik je dobio licencu za učešće u evropskim takmičenjima. Klub je to potvrdio objavom poruke koju je putem elektronske pošte dobio od NS/FS BiH.

Našu zemlju će tako u predstojećoj sezoni u prvom pretkolu Lige prvaka predstavljati Sarajevo, dok će Zrinjski, Široki Brijeg i Radnik igrati u prvom pretkolu Evropske lige.

Sa koeficijentom 4.250 Sarajevo neće biti nosilac u Ligi prvaka, a status nosioca neće imati ni NK Široki Brijeg, čiji koeficijent iznosi 2.250. Naravno, ni Radnik kojem je ovo drugo učešće u Evropi u posljednjih pet godina, koliko je obračunski period za evropski koeficijent, neće biti nosilac. Njegov koeficijent iznosi 1.420.

Mostarski Zrinjski je komforno nosilac u prvom pretkolu Evropske lige sa koeficijentom 5.250.

Žrijeb prvog i drugog pretkola Evropske lige bit će održan 19. juna, a mečevi prvog pretkola na rasporedu su 11. i 18. jula, dok su eventualni susreti 2. pretkola na rasporedu 25. jula i 1. augusta.

Žrijeb prvog i drugog pretkola Lige prvaka na rasporedu je 18. juna, prvi mečevi prvog pretkola se igraju 9. ili 10. jula, a revanši 16. ili 17. jula. Eventualni mečevi drugog pretkola igraju se 23. ili 24. jula, odnosno 30. ili 31. jula.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P