PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Gdje su stali jučer, nastavljaju danas: Tri nova fudbalera u Slobodi

Nakon što je jučer čak pet igrača potpisalo ugovore sa Slobodom, Tuzlaci danas nastavljaju u istom ritmu.

Nakon što je jučer čak pet igrača potpisalo ugovore sa Slobodom, danas Tuzlaci nastavljaju sa potpisima. Novi igrači Slobode su Petar Dodig, Marko Savinović i Pero Tešić.

Dodig igra na poziciji defanzivnog veznog igrača i bio je i prošle sezone blizu potpisa za Slobodu. Tada je papirologija bila prepreka za potpis, ali je sada sve prošlo bez problema.

Ovaj 23-godišnji veznjak je potpisao dvogodišnji ugovor, sa opcijom produženja na još jednu sezonu. Dodig je prošao omladinske selekcije Širokog Brijega, a nastupao je još za GOŠK, te hrvatske klubove Sesvete i Neretvanac.

Marko Savinović ima 28 godina, a u klub dolazi iz Igmana iz Konjica. Igra na poziciji štopera, a dosad je nosio dres nekolicine srbijanskih klubova, kao i Slavije iz Istočnog Sarajeva i Metalleghea u našoj zemlji.

U Tuzlu je stigao i mladi Pero Tešić koji je nosio dres Bačke. Tešić ima 19 godina, a karijeru je počeo u FK Majevica Lopare. Ono što je svakako zanimljivo je da je Sloboda već dovela veliki broj igrača, ali još nije riješila pitanje trenera za sljedeću sezonu.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P