PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Grad Zenica uplatio novac Čeliku

Novčana sredstva u iznosu od 105.000 KM iskorištena su za plaćanje dvije izvršne FIFA presude.

NK Čelik obavještava javnost da je Grad Zenica u petak izvršio uplatu novčanih sredstava koji su u ovom momentu bili neophodni za daljnje funkcionisanje našeg Kluba.

Novčana sredstva u iznosu od 105.000 KM iskorištena su za plaćanje dvije izvršne FIFA presude po tužbama Ante Blaževića i Igora Jovića. Neplaćanje ovih presuda direktno bi dovelo do zabrane transfera i registriranja igrača u naš Klub u naredna tri prelazna roka, što bi svakako bio još jedan težak udarac za Čelik u trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi.

Igor Jović je pravosnažnom presudom od Fife potraživao 83.604,5 KM od NK Čelik, ali sporazumnim dogovorom mu je isplaćeno 50.395,5 KM, dok je Ante Blažević takođe pravosnažnom presudom od Fife potraživao od Kluba 69.364,5 KM i sporazumnim dogovorom mu je isplaćeno 45.000 KM što znači da je klub ukupno uštedio 57.573,5 KM, te ako se uzmu doprinosi u obzir onda znači da je ta cifra uštede sredstava koje klub ionako nema još veća.

Zahvaljujemo se Igoru Joviću i Anti Blaževiću što su kao dva strana državljana bili korektni i izašli u susret Klubu u trenucima kada se nalazi u najtežoj situaciji od svog nastanka. Želimo im sve najbolje u nastavku njihovih sportskih karijera.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P