PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

I Osim i Vukas složni: Željezničar je zasluženo slavio!

Treneri obje ekipe su poslije derbija iznijeli svoje viđenje utakmice, a složili su se da je Željezničar zasluženo slavio.
Sulejman Krpić Željezničar

Željezničar je zasluženo slavio protiv Zrinjskog u najvećem derbiju trećeg kola PLBiH. Igrač odluke bio je prvi strijelac lige iz prošle sezone, Sulejman Krpić, koji je odlično reagovao na jednu odbijenu loptu poslije šuta Alispahića. Treneri obje ekipe, Amar Osim i Hari Vukas, iznijeli su svoje mišljenje odmah poslije utakmice.

Trener gostiju Hari Vukas smatra da je njegova ekipa zasluženo poražena. “Željo je zasluženo slavio, bio je bolji. Mi nismo bili dobri, pogotovo prvo poluvrijeme. Željo nam je napravio puno problema na našoj polovini, puno šansi, trebali su i ranije voditi. Svojom upornošću su nam dali gol, vratili su se nazad, uspjeli su sačuvati svoj gol, a mi se nismo nametnuli kako je trebalo. Mi nismo napravili ono što smo trebali i to nije dobro za nas”, rekao je na početku Vukas.

Osvrnuo se i na utakmicu Europa lige protiv Malmoa, koja će se igrati u četvrtak. “Pa evo, od ovog trenutka počinjemo misliti na njih, imamo četiri dana za pripremu. Nema nam druge nego da se na najbolji način pripremimo za tu utakmicu, odemo tamo i probamo odigrati najbolje što znamo”, završio je Vukas.

Poslije Vukasa svoje mišljenje je iznio i strateg domaćih Amar Osim, koji je rekao: “Recimo da je igra mogla biti bolja, ali nismo igrali protiv Stupčanice iz Olova nego protiv Zrinjskog, koji ima 25 igrala podjednakih kvaliteta. Večeras su stavili igrače koji nisu igrali u četvrtak i koji su bili svježiji. Pobjeda je zaslužena jer smo imali više šansi. Ambijent je bio lijep i to ću pamtiti sa ove utakmice. Bilo je puno publike, nešto se dešavalo, i to treba našem fudbalu.”

Sljedeći protivnik Željezničara u prvenstvu je Čelik. “Veliki derbi, Čelik je napokon tamo gdje mu je mjesto. Biće to dobra utakmica sa puno gledalaca, u dobrom ambijentu, i unaprijed se radujem tome”, zaključio je na kraju Osim.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P