PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Josip Barišić nastavlja saradnju sa Širokim Brijegom

Iskusni defanzivac potpisao je novi jednogodišnji ugovor sa Širokim Brijegom.
Josip Barišić Široki Brijeg

foto: NK Široki Brijeg

Veteranski defanzivac Josip Barišić obnovio je ugovor sa Širokim Brijegom na još jednu godinu. 35-godišnji fudbaler tako će dobiti priliku čak i za postavljanje premijerligaškog rekorda u broju odigranih utakmica u takmičenju otkad je ono ujedinjeno.

U Široki Brijeg Barišić je stigao početkom sezone 2013/2014, kada je otpočeo njegov drugi mandat u ovom klubu, koji je danas produžen i za sedmu sezonu. U prvom mandatu, u klubu je proveo period od ljeta 2008. do ljeta 2011. godine.

U našoj zemlji je pored Širokog Brijega bio još član Posušja, također u dva mandata koji su se protegli na ukupno pet godina, a nastupao je i u Hrvatskoj, gdje je igrao za Marsoniju, Zagreb, splitski Hajduk i Imotski.

U decembru 2010. godine, zabilježio je i jedini nastup za reprezentaciju BiH, u prijateljskom susretu sa Poljskom, u kojem su obje selekcije koristile uglavnom igrače iz svojih nacionalnih prvenstava.

U prošloj sezoni, Barišić je za Široki Brijeg odigrao 30 utakmica u svim takmičenjima. Široki Brijeg je pretrpio značajne promjene u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu. Klub su napustili Tomislav Turčin, Luka Begonja, Marko Perković, Marin Popović, Zvonko Pamić, Eliomar te Borna Petrović. Osim njih, član Širokog Brijega više nije ni Aleksandar Vlaho, dosadašnji pomoćnik Goce Sedloskog.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P