PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Luka Begonja napustio Široki Brijeg

NK Široki Brijeg objavio je danas putem zvanične stranice da je dogovorio sporazumni raskid ugovora sa Lukom Begonjom, koji je na Pecaru stigao tokom ljeta 2017. godine.

foto: NK Široki Brijeg

Ovaj 27-godišnji defanzivni vezni igrač na Pecaru je stigao iz zagrebačke Lokomotive i za hercegovački tim je u protekle dvije sezone odigrao 59 utakmica i postigao tri pogotka te upisao dvije asistencije.

”Želim se zahvaliti svima u klubu i svim saigračima koji su me otpočetka odlično prihvatili. U Širokom Brijegu sam se osjećao kao kod kuće”, kazao je Begonja na odlasku s Pecare i otkrio kako će, pored mnogih lijepih trenutaka i utakmica, posebno pamtiti hercegovački derbi u kojem je NK Široki Brijeg u fantastičnoj atmosferi na Pecari savladao HŠK Zrinjski Mostar nakon preokreta (2:1).

”NK Široki Brijeg ne treba brinuti za budućnost, to je zdrava sportska sredina koja obiluje dobrim mladim igračima. Inače ne volim nikoga od svojih saigrača posebno izdvajati, ali moram to učiniti kada je u pitanju mladi Mateo Marić, koji je već sada odličan vezni igrač i može samo nastaviti napredovati”, naglasio je Begonja, kojem je klub poželio sve najbolje u nastavku karijere.

Na rastanku je ovaj rođeni Zadranin, uz pozdrave dojučerašnjim saigračima i trenerima, poželio mnogo sreće i dobrih rezultata NK Široki Brijeg u predstojećim evropskim kvalifikacijama i sljedećoj sezoni.

Inače, njegov ugovor sa Širokim Brijegom važio je do ljeta naredne godine. On je tek prvi igrač koji će napustiti Široki Brijeg ove sezone, a nema dileme da će hercegovački tim napraviti mini rekonstrukciju kadra u ljetnom prelaznom roku.

U proljetnom dijelu ove sezone, Begonja je nastupio samo šest puta, nije nastupao od 20. aprila, a u Kupu BiH, u kojem je Široki stigao do finala takmičenja, posljednji nastup je upisao još u jesenjem dijelu sezone.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P