PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Luka Bilobrk je novi golman Radnika

Doskorašnji golman Širokog Brijega Luka Bilobrk novi je čuvar mreže bijeljinskog Radnika.
Luka Bilobrk

Slobodno se može reći da je kompletnu sportsku javnost prije dva mjeseca iznenadila vijest da Luka Bilobrk, dugogodišnji golman Širokog Brijega, napušta ekipu sa Pecare. Očekivalo se da će iskusni golman napustiti granice naše države i karijeru nastaviti u inostranstvu, ali to se nije desilo. Luka Bilobrk je danas postao novi golman Radnika iz Bijeljine, sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

“Imao sam nekih ponuda, ali mi nisu bile privlačne. Radnik je bio najuporniji te najkonkretniji i to me je privuklo. Nadam se da ću svojim iskustvom na golu Radnika u mnogo ćemu doprinjeti a tu prvenstveno mislim na samopouzdanju kompletnog tima. Radnik kao i svake godine ima ambicije shodno svom budžetu, i mislim da ćemo ja i ekipa uspjeti ostvariti sve ciljeve koji budu pred nama postavljeni”, rekao je Bilobrk poslije potpisa ugovora.

Bilobrk je na golu Širokog Brijega, Čelika i Travnika u Premijer ligi BiH stajao 212 puta, primio je 195 golova i 87 puta je sačuvao svoju mrežu. Kako godinama brani u vrhunskoj formi, neosporno spada među najbolje golmane u Premijer ligi BiH. U sezoni 2018/19. upisao je 27 nastupa u Premijer ligi BiH, sedam u Kupu BiH i dva nastupa u kvalifikacijama za UEFA ligu Evrope.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P