PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Mirza Varešanović napustio klupu Tuzla Cityja

Iako je premijerligaška sezona tek završena, na konferencijama za medije nakon susreta posljednjeg 33. kola dva trenera su podnijela ostavke u svojim klubovima.

Cihat Arslan je napustio zenički Čelik što se moglo očekivati i prije duela 33. kola, dok je pomalo iznenađujuću odluku o odlasku sa klupe Tuzla Cityja donio Mirza Varešanović, koji je najzaslužniji što je ovaj klub spasio premijerligaški status.

Tuzla City je doživio poraz od Željezničara na svom terenu rezultatom 3:0, a Varešanović je poručio da neće naredne sezone nastaviti sa radom u klubu.

“Bio sam u klubu neka tri mjeseca, u kojima smo ostvarili ono što smo zacrtali, a to je svakako bio opstanak u Premijer ligi BiH. Ipak, u ovom periodu sam se umorio i odlučio sam da neću voditi klub naredne sezone. Dogodile su se i neke dodatne stvari koje su utjecale na moju odluku”, kazao je Varešanović nakon meča sa Željezničarom.

Tuzla City je sezonu okončao na desetom mjestu na tabeli sa 36 osvojenih bodova. Varešanović je na klupi proveo posljednjih 13 utakmica, u kojima je osvojio 16 bodova, sa četiri ostvarene pobjede, četiri remija te pet poraza, uz gol razliku od 14 postignutih i 17 primljenih golova.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P