PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Mladen Žižović: Svoje šanse u Banja Luci moramo koristiti

Mladen Žižović danas će debitovati u ulozi trenera Zrinjskog, a njegov tim ide na teško gostovanje Borcu

Novi trener Zrinjskog Mladen Žižović zvanično će debitovati na klupi svog tima u današnjem derbi susretu sa Borcem, koji se igra sa početkom u 16 sati.

Banjalučani su domaćin i žele nastaviti da nižu sjajne rezultate, ali Žižović smatra da njegov tim može protiv Borca doći do pozitivnog rezultata.

“Borac je veoma kvalitetna i iskusna ekipa, predvođena sjajnim pojedincima poput Vranješa i Kajkuta, kojeg mi u Zrinjskom vrlo dobro poznajemo. Oni su ekipa u najboljoj formi u posljednjih šest kola i to dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Tamo sam gostovao prije dvadesetak dana kao trener Radnika, poraženi smo iako smo pružili solidnu partiju. Da biste dobili Borac, morate pružiti kvalitetnu partiju i morate koristiti svoje šanse. Mi ćemo se u Banja Luci tako postaviti, kao tim koji mora postići pogodak”, kazao je Mladen Žižović, a potom je dao i podrobnije objašnjenje stila igre koji planira implementirati u Zrinjskom:

“Nismo mogli ništa radikalno uraditi u posljednjih deset ili petnaest dana, malo smo dorađivali ono što je ranije postojalo. Moramo se nametnuti, naš cilj je da igramo napadački. Moram pohvaliti sve strukture kluba na angažmanu koji su pokazale otkad sam postao trener. Mislim da imamo možda i najbolje pojedince u BiH, ali niko ne smije iskakati iz tima, ni ja ni bilo ko drugi. Tim je iznad svih nas i samo kad tako postavimo stvari, možemo očekivati pozitivan rezultat. Neki igrači su roviti, povrijeđeni, neki van forme, ali ovo je jako važna utakmica i ne smije biti izgovora. Na muci se poznaju junaci.”

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P