PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Musemić i Lazarević: Sarajevo je bilo spretnije i sretnije

Oba trenera su se poslije utakmice složila da je Sarajevo bilo spretnije i sretnije u ovoj utakmici.
Sarajevo Sloboda

Foto: fksarajevo.ba

Sarajevo je na kraju ostvarilo uvjerljivu pobjedu rezultatom 3:0 u derbiju protiv Slobode, iako možda to i nije bilo ubjedljivo kao što rezultat govori. Sa tom konstatacijom se poslije utakmice složio i trener Sarajeva Husref Musemić.

„Upravo tako, ispalo je ubjedljivo a nije tako bilo. Sloboda je u periodima igre jako kvalitetno igrala, imala je svoje šanse ali nije ih iskoristila. Mi smo u ovoj utakmici bili sretniji i spretniji i imamo rezultat takav kakav imamo. Bilo je puno problema u igri ali u ovom trenutku je najbitnije da smo pobijedili. Bilo je dosta novih igrača jer imamo puno povrijeđenih igrača, ali najbitnije je da smo pobijedili i da u dobrom raspoloženju očekujemo utakmicu sa BATE Borisovom“, rekao je Musemić.

Prokomentarisao je Musemić i kontranapade Sarajeva u utakmici protiv Slobode, odnosno da li će možda to biti plan igre u utakmici protiv BATE-a u četvrtak.

„Prvo ćemo vidjeti na koga možemo računati, pa ćemo tek onda na osnovu ovoga što smo vidjeli u ove dvije utakmice što je BATE odigrao sa Rosenborgom vidjeti šta mi možemo, s kim i kako se možemo suprotstaviti“, zaključio je trener Sarajeva.

Trener Slobode Mile Lazarević bio je zadovoljan igrom svoje ekipe, ali svakako nezadovoljan krajnjim rezultatom.

„U samom otvaranju utakmice, u 2. minuti, mi smo imali stopostotnu šansu Bekića, a nakon prvog gola Sarajeva došla je i njegova povreda. Mi smo u polju djelovali konkretnije, imali smo posjed koji nažalost ništa ne mora da znači. Mi svoje šanse, koje su u četiri-pet situacija bile stopostotne, nismo uspjeli iskoristiti, i ta stopostotna šansa Livančića prije drugog gola Sarajeva je okrenula ovih 15 minuta u korist Sarajeva, koje je onda dominiralo. Oni su bili spretniji, sretniji, svoje šanse su pretvorili u pogotke, mi nažalost nismo“, rekao je trener Slobode.

Sloboda ove sezone igra fudbal, drži posjed lopte, stvara prilike, za razliku od nekih ranijih sezona kada su, uglavnom protiv jačih protivnika, težili destrukciji.

„Mi pokušavamo da igramo, dobro smo stajali u polju ali nismo uspjeli da realizujemo svoje šanse. Još jednom čestitke Sarajevu i želim im sreću u europskoj utakmici“, na kraju je dodao Lazarević.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P