PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Musemić ostaje na klupi FK Sarajevo

Husref Musemić je danas potpisao novi ugovor sa Sarajevom.

foto: FK Sarajevo

Iako je postojalo mnogo oprečnih špekulacija o tome da li će Husref Musemić ili neki drugi trener voditi Sarajevo u sezoni pred nama, situacija je danas i zvanično riješena. FK Sarajevo objavio je da je nakon prilično dugih pregovora postigao sporazum o nastavku saradnje sa najtrofejnijim trenerom u historiji kluba.

Musemić je prošle sezone sa Sarajevom osvojio duplu krunu, čime se broj njegovih trofeja osvojenih u ulozi trenera Sarajeva udvostručio. Dva puta je osvajao Premijer ligu BiH, a dva puta je osvajao i Kup BiH. Doda li se toj zbirci trofej koji je osvojio kao pomoćnik te naslov prvaka Jugoslavije koji je osvojio kao igrač 1985. godine, onda se dolazi do fascinantnog podatka. Musemić je direktno učestvovao u polovini od ukupno 12 osvojenih trofeja FK Sarajevo u njegovoj historiji.

Klub je objavio da je sa Musemićem potpisao dvogodišnji ugovor, a istaknuto je i da su obje strane dale svoj maksimum kako bi postigle kompromis, te kako veličina odštete o kojoj se Sarajevo i Musemić u početku nisu slagali ne bi postala nepremostiva prepreka za nastavak angažmana najtrofejnijeg trenera Bordo tima u historiji na njegovoj klupi.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P