PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Navijači Sarajeva pokrenuli inicijativu “Koševo Sarajevu”

Navijači Sarajeva su, nezadovoljni činjenicom da je njihov klub morao prvi put u historiji igrati domaću međunarodnu utakmicu van svog grada, pokrenuli inicijativu "Koševo Sarajevu".

Prije sedam dana, FK Sarajevo je po prvi put u svojoj historiji odigrao jednu zvaničnu međunarodnu utakmicu izvan stadiona Koševo. Ne računajući duel sa bjeloruskim prvakom, FK Sarajevo je kao domaćin odigrao 51 utakmicu u međunarodnim takmičenjima, a sve su odigrali u svom domu, na stadionu Koševo. 

Činjenica da će Sarajevo morati igrati europsku utakmicu van svog grada pogodila je navijače Sarajeva, koji su odlučili da pokrenu inicijativu za dodjelu stadiona Koševo na upravljanje Fudbalskom klubu Sarajevo. Semir Zilić, autor knjige Bordo vremeplov, odlučio je da putem svog profila na društvenoj mreži Facebook pozove navijače i bivše igrače Sarajeva da se odazovu inicijativi.

KOŠEVO SARAJEVU !!!
#koševosarajevu
#vrijemeje

Poziv za Upravu, legende i navijače FK Sarajevo. Ne odustajte od stadiona Koševo. Pokrenimo skupa inicijativu “KOŠEVO SARAJEVU”.

Opština Centar, sa svim svojim načelnicima i Opštinskim vijećima od 1996. do danas je pokazala da očito nema namjeru napraviti od stadiona Koševo moderan i funkcionalan stadion, zato svi skupa trebamo napraviti pritisak na njih da se to promijeni. Dajte Koševo Sarajevu, dajte da klub napravi stadion. Dosta više šuplje priče. Hoćemo KOŠEVO.

Neka Uprava javno izađe sa prijedlogom da se Sarajevu da stadion pod koncesiju, neka se svaki dan objavi intervju sa jednom legendom kluba u kojima će objasniti zašto su Sarajevo i Koševo JEDNO.

Safet Sušić, Faruk Hadžibegić, Mirsad Fazlagić, Vahidin Musemić, Predrag Pašić, Husref Musemić, Fuad Muzurović, Mehmed Janjoš, Slaviša Vukičević, Edhem Šljivo, Sead Jesenković, Davor Jozić, Dragan Jakovljević, Nijaz Ferhatović, Nijaz Merdanović, Senad Merdanović, Mirza Kapetanović, Nihad Milak, Fahrudin Prljača, Boško Prodanović, Ibrahim Sirćo, Stjepan Blažević, Salih Šehović, Zijad Arslanagić, Džemaludin Mušović, Miloš Đurković, Murat Šaran, Ante Rajković, Zoran Lukić, Branko Bošnjak, Srebrenko Repčić, Ferid Radeljaš, Zijad Švrakić, Agim Nikolić, Irfan Handžić, Vladimir Petković, Denijal Pirić, Miloš Nedić, Boban Božović, Dejan Raičković, Dane Kuprešanin, Igor Lazić, Alen Avdić, Amar Ferhatović, Džemo Smječanin, Mirsad Dedić, Senad Repuh, Almir Turković, Mirza Varešanović, Nermin Gogalić, Dženan Uščuplić, Džemo Berberović, Muhidin Zukić, Mirzet Krupinac, Emir Obuća, Muhamed Alaim, Alen Škoro, Veldin Muharemović, Adnan Osmanhodžić, Edin Šaranović, Ervin Uščuplić, Faruk Ihtijarević, Muhamed Džakmić, Damir Hadžić, Samir Duro, Memnun Suljagić, Sedin Torlak… I SVI OSTALI ŽIVUĆI FUDBALERI SARAJEVA.

Sarajevo ima stotine bivših igrača koji su još uvijek face u bh. fudbalu. Uključite sve i jednog u kampanju KOŠEVO SARAJEVU. Svaki dan po jedan intervju da izađe u medije, svaki da se slika sa natpisom KOŠEVO SARAJEVU.

Horde zla da na svakoj utakmici istaknu parolu KOŠEVO SARAJEVU. Raja sa istoka i zapada također.

Igrači na svakoj utakmici da izađu u majicama sa istim natpisom i noseći transparent u rukama.

Sve tri tribine u jedan glas da grme KOŠEVO SARAJEVU.

Portali da prenesu vijest o tome. Bordo novinari da objavljuju kolumne zašto se Sarajevu mora dodijeliti Koševo.

Svaki navijač na društvenim mrežama da se uključi u kampanju.

KOŠEVO SARAJEVU !!!

Prije četiri godine navijači Željezničara su pokrenuli simboličnu akciju “Jedan navijač – jedna cigla”, jer su željeli da njihov klub igra europske utakmice na svom stadionu. Navijači su donosili cigle pred Grbavicu, sa ciljem da pokrenu Upravu da počne raditi na rekonstrukciji stadiona. Tri godine poslije Grbavica je dobila istočnu tribinu i novi travnjak, a prema najavama, uskoro će se graditi i krov na istočnoj tribini. Iako je akcija bila simbolična, sigurno je imala uticaja na ljude u upravi.

Navijačima Sarajeva ostaje nada da će i njihova inicijativa imati odjeka, te da će se konačno, nakon bezbroj obećanja i projekata, stvari po pitanju stadiona Asim Ferhatović Hase pokrenuti naprijed. Postalo je degutantno čitati kako se pa skoro svake godine potroše stotine hiljada maraka na farbanje ograde i stepenica i sanaciju mokrih čvorova. Održavati stadion nije lako, svjesni su toga i u FK Sarajevo, ali uz eventualno dobijanje koncesije sigurno bi se ulaganja drastično povećala, jer trenutno nema smisla ulagati npr. u travnjak koji bi prvim održanim koncertom sigurno bio jako oštećen. 

Od 1951. godine Sarajevo igra svoje utakmice na Koševu, Koševo treba Sarajevu i Sarajevo treba Koševu, i sigurno da bi jedina ispravna stvar bila da se stadion dodijeli na upravljanje Fudbalskom klubu Sarajevo. 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P