PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Ozer: Moramo početi iskorištavati šanse; Bošnjaković: Mi smo došli po tri boda

Čelik je stvorio veliki broj prilika, ali nisu uspjeli postići pogodak, dok je Tuzla City svoju šansu tražio iz kontranapada.

Foto: zenit.ba

Čelik i Tuzla City su odigrali jedinu utakmicu bez golova u šestom kolu PLBiH. Čelik je stvorio veliki broj prilika, ali nisu uspjeli postići pogodak, dok je Tuzla City svoju šansu tražio iz kontranapada. U nastavku pročitajte kako su susret vidjeli treneri obje ekipe.

Trener Čelika Hasan Ozer je izjavio: “Još jednu utakmicu kući nismo pobijedili, trudili smo se da dobijemo utakmicu i znali smo da Tuzla City ima opasne kontranapade, pa su zato naši krilni igrači dosta pomagali odbrani. U prvom poluvremenu smo imali dosta prilika za gol, ali nismo uspjeli postići gol. To je problem za nas i trebali bi početi iskorištavati šanse koje stvaramo. U drugom poluvremenu smo nastavili igrati disciplinovano jer smo znali da gosti imaju brze bočne igrače. Trebali smo pobijediti ali nismo. Utakmica je bila dobra i borbena i čestitam i svojim i protivničkim igračima na dobroj utakmici. Ovu utakmicu smo trebali dobiti jer je bila dosta drukčija od utakmica protiv Sarajeva i Željezničara. Da smo igrali tempom kakvim smo igrali te utakmice sigurno bi dobili. Da smo pobijedili sve tri utakmice kući sad bi bili prvi na tabeli.”

Trener gostiju Milenko Bošnjaković je rekao: “Mi smo danas došli da pobijedimo i tako smo i postavili igru. Analizirali smo Čelik, znali smo sve njihove prednosti i mane. Imali smo crnu rupu između 15. i 25. minute gdje su nam oni stvorili par šansi. Bod je dobar iako smo mi došli po tri boda. Kada je u pitanju sljedeće kolo, Slobodu izuzetno poštujemo i cijenimo, Sloboda je naš stariji brat, starija sestra u gradu Tuzli, biće to dobra utakmica i dobra fudbalska predstava. Potrudićemo se da građanima Tuzle priuštimo veliki spektakl.”

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P