PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Peter Schmeichel i David James dolaze u Sarajevo

Golmanska Akademija Asmir Begović, čiji je glavni trener Ibro Hodžić, organizator je i domaćin 1. Međunarodne golmanske konferencije.
James Begović Cech

Bivši golman Sarajeva Ibro Hodžić je glavni trener u Golmanskoj akademiji Asmir Begović, koja je organizator i domaćin 1. Međunarodne golmanske konferencije. Konferencija će se održati u Sarajevu 17. i 18. augusta 2020. godine.

Konferencija, koja će biti održana u hotelu Hills u Sarajevu, namjenjena je prije svega golmanskim trenerima, ali i svima zainteresovanim za organizaciju rada i razvoj golmana u nogometu.

Kroz konferenciju je planiramo da u dva dana budu održana teorijska i praktična predavanja gostiju iz zemlje i inostranstva usko vezana za poboljšanje uslova i načina treniranja golmana.

Gosti-predavači biti će, između ostalih, Peter Schmeichel (bivši reprezentativac Danske i golman Manchester Uniteda i Manchester Cityja), David James (bivši reprezentativac Engleske, golman Liverpoola i Manchester City-a), Eric Steele (nekadašnji trener golmana Manchester Uniteda u stručnom štabu Sir Alexa Fergusona), Roberto Navajas (trener golmana u Real Sociedadu i Granada FC), Nikola Jurčević (bivši reprezentativac Hrvatske, trener Dinama i selektor Azerbejdžana), Adi Mušić (bh. golmanski trener u Njemačkoj) i Marijana Zubac (direktorica Nutricentra Mostar).

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P