PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Pogledajte kakvo je stanje nakon prvog kola u igri “Pogodi rezultat”

Odigrano je osmo kolo PLBiH a prvo u našoj igri "Pogodi rezultat".

Na reprezentativnoj pauzi smo odlučili da testno pokrenemo pogađanje rezultata naše lige. Osmo kolo Premijer lige BiH pogađalo je ukupno 45 igrača (četiri igrača su preskočila prvi dan), a ispod možete pogledati koliko su uspješni bili igrači.

U subotu su se igrale tri utakmice u 16:30, a jedna u 20 sati. Tačan rezultat na utakmici Radnik – Zrinjski pogodila su dva igrača. Osim ova dva igrača koja su pogodila tačan rezultat, samo još jedan igrač prognozirao je pobjedu Radnika (2:1), tako da je 38 igrača očekivalo neriješeno ili pobjedu Zrinjskog.

Veliki derbi starih rivala u Mostaru između Veleža i Željezničara okončan je rezultatom 1:1, a sedam igrača pogodilo je tačan rezultat ove utakmice. Osim toga, još su samo dva igrača pogodila ishod utakmice, odnosno da će ista završiti bez pobjednika.

Na utakmici Čelik – Mladost 28 igrača je uspjelo osvojiti bodove u našoj igri. Dvanaest igrača je pogodilo tačan rezultat utakmice, dok je njih 16 prognoziralo pobjedu Čelika, te su tako osvojili dva boda.

Posljednja utakmica subotnjeg dijela programa Premijer lige BiH između Slobode i Borca donijela je bodove trinaestorici igrača. Svi oni su dobili po dva boda jer niko nije uspio pogoditi tačan rezultat, a autogol Runića u četvrtoj minuti sudijske nadoknade bio je koban za trojicu igrača koji su prognozirali 2:1 za Slobodu.

U nedjelju su se igrale dvije utakmice osmog kola Premijer lige BiH, a Sarajevo je bilo izraziti favorit u utakmici protiv Zvijezde 09. Tako su razmišljali i igrači u našoj igri, a od 45 njih koliko je pogađalo rezultat, samo četvorica su prognozirala remi ili pobjedu Zvijezde. Pet igrača je pogodilo tačan rezultat, a 36 igrača je na ovoj utakmici osvojilo dva boda.

Posljednja utakmica koju su naši igrači pogađali je duel Širokog Brijega i Tuzla Cityja. Jedan igrač uspio je pogoditi tačan rezultat na ovoj utakmici, na čemu mu svakako čestitamo, dok je pet igrača pogodilo da će Tuzla City slaviti pobjedu.

Ispod možete pogledati deset najboljih u ovom kolu, a ovdje i kompletnu tabelu. 

[fp-ranking league=”user” num=”10″ date=”now”]

Registrujte se i igrajte, prijavljujte svaku grešku jer je igra u testnoj fazi, pa su problemi mogući.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P