PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Radnik stigao do brojke od 300 golova u Premijer ligi BiH

13. kolo Premijer lige BiH donijelo je nekoliko velikih jubileja.
Radnik - Zrinjski

Foto: FK Radnik

Već smo pisali o nekoliko jubileja koji su obilježili 13. kolo Premijer lige BiH, među kojima se svakako izdvajaju Josip Barišić, koji je odigrao 350. utakmicu u ligi, Bojan Pavlović, koji je odigrao stotu utakmicu u domaćem prvenstvu, kao i Sulejman Krpić, koji je postigao pedeseti gol u Premijer ligi BiH.

Na utakmici između Sarajeva i Čelika, kojom je otvoreno 13. kolo, uz pomenutog Pavlovića jubileje su proslavila još četiri igrača. Štoper Sarajeva Besim Šerbečić odigrao je pedesetu utakmicu u Premijer ligi BiH, dok je njegov saigrač Amar Rahmanović postigao svoj dvadeseti gol u domaćem prvenstvu. Dva igrača Čelika, Aidin Mahmutović i Nermin Jamak, su odigrali devedesetu utakmicu u Premijer ligi BiH. Ono što ih razlikuje je da je Mahmutović odigrao 90. utakmicu ukupno u PLBiH, dok je Jamak odigrao 90. ligašku utakmicu u dresu Čelika.

Radnik je slavio neočekivano visoko u Tuzli protiv do ovog kola lidera na tabeli, ekipe Tuzla Cityja. Gol koji je pred kraj meča iz jedanaesterca postigao Mahir Karić bio je 300-ti gol koji je ekipa Radnika postigla u Premijer ligi BiH. Aleksandar Vasić je odigrao 150. utakmicu u ligi, Slaviša Radović je odigrao 60. ligašku utakmicu u dresu Radnika, a Dejan Maksimović, nad kojim je napravljen penal, je odigrao 50. utakmicu za Radnik u PLBiH.

Na velikom derbiju 13. kola između Veleža i Zrinjskog Slobodan Jakovljević je upisao 110. nastup u PLBiH, dok je na utakmici između Zvijezde 09 i Borca Saša Kajkut odigrao 170. utakmicu u prvenstvu. Kolo su zatvorili Široki Brijeg i Sloboda, a Široki je u tom susretu ostvario svoju 270. pobjedu u zajedničkoj Premijer ligi BiH. Osim već pomenutog Barišića, na ovoj utakmici je i igrač Slobode Abid Mujagić obilježio mali jubilej, jer je odigrao 60. utakmicu u domaćem šampionatu.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P