PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Rahimić i Seferović: Presudilo je prvih 15 minuta nastavka

Velež je odigrao vrlo dobro prvo poluvrijeme, ali slab ulazak u nastavak utakmice koštao ih je bodova.
Velež Čelik

Foto: fkvelez.ba

Velež ni nakon tri kola još uvijek nije uspio osvojiti bod, što im je najgori start u Premijer ligi BiH. Odigrali su vrlo dobro prvo poluvrijeme, ali izuzetno slab ulazak u nastavak utakmice ih je na kraju koštao boljeg rezultata.

„Jeste, nevjerovatno je kakve mi individualne greške pravimo. Zadnja linija nam je katastrofalna, u situacijama kada trebaju najjednostavnije riješiti stvar oni toliko iskomplikuju da faktički sami sebi dajemo golove, a nama treba puno šansi da postignemo pogodak. Jednostavno, nemamo čvrstu zadnju liniju i nadam se da ćemo u Kosti Manevu napokon dobiti kvalitetnog igrača. Zadnja linija nam se konstantno uvlači u peterac. Moglo se vidjeti da smo se u prvih 10-15 minuta drugog poluvremena faktički uvukli blizu golmana i normalno da je to protivnik znao da iskoristi“, konstatovao je trener domaćih Ibro Rahimić.

I pomoćni trener Čelika složio se da je njegova ekipa puno bolje ušla u drugo poluvrijeme.

„Sigurno, ušli smo puno odlučnije u drugo poluvrijeme nego na početku utakmice. Poslije golova smo kontrolisali utakmicu, znali smo da će protivnik sigurno izaći visoko jer su morali „ganjati“ rezultat, kao što smo i mi morali kod rezultata 1:0. Utakmica je bila fer i korektna, čestitao bih Veležu na korektnosti, bez obzira što su bili pod velikim rezultatskim pritiskom“, zaključio je Almir Seferović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P