PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Rahimić: Trebalo je biti neriješeno; Vukas: Pobjeda je pobjeda

Treneri Rahimić i Vukas su poslije utakmice prokomentarisali ishod prvog gradskog derbija u PLBiH nakon tri sezone.
Zrinjski - Velež

Foto: Dnevni-list.ba

Zrinjski je savladao Velež autogolom kapitena gostiju Denisa Zvonića u prvom ligaškom gradskom derbiju nakon tri sezone. Treneri obje ekipe su poslije utakmice prokomentarisali susret.

Trener gostiju Ibro Rahimić nije krio nezadovoljstvo poslije utakmice. „Mi smo trebali voditi u prvom poluvremenu dva razlike. Imali smo strašne kontre, radili smo to na treninzima, ali ih nismo uspjeli realizovati. U drugom poluvremenu smo nesretno primili gol, ali sve u svemu moramo biti zadovoljni igrom. Mislim da je neriješeno bio najrealniji ishod ovog meča“, rekao je poslije utakmice Rahimić.

Trener Zrinjskog Hari Vukas kaže da je ovo izuzetno važna pobjeda za njegovu ekipu. Vukas je poslije utakmice izjavio: „Čestitam momcima, pobjeda je ipak pobjeda. Bilo je teško, Velež se fanatično branio  ali je i bio jako opasan naprijed. Mi smo mnogo energije trošili u vraćanju. Svjesni smo da nismo bili pravi u prvom poluvremenu i da nije bilo naše tečnosti. Trebali smo riješiti utakmicu puno ranije. Morali smo rotirati i ovo je jako bitna pobjeda za nas, s obzirom na značenje utakmice i na to da je početak prvenstva.“

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P