PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Savić: Ništa se nismo pitali; Vukas: Moglo je i ubjedljivije

Nakon prve četiri utakmice, u kojima su na kontu imali jedan postignuti pogodak, sada su igrači Zrinjskog u dvije utakmice pogodili sedam puta.

Zrinjski je protiv Zvijezde 09 opravdao ulogu favorita i slavio je sa laganih 3:0. Domaći su poveli autogolom Badjija u 27. minuti, Govedarica je u 39. povećao na 2:0, da bi kapiten Pero Stojkić iskoristio odlično dodavanje Čurjurića u 62. minuti i pogodio desnom nogom za 3:0. Nakon prve četiri utakmice, u kojima su na kontu imali jedan postignuti pogodak, koji je bio djelo Veležovog igrača, sada su igrači Zrinjskog u dvije utakmice pogodili sedam puta. Treneri Vukas i Savić su poslije utakmice prokomentarisali susret.

“Čestitam ekipi Zrinjskog na zasluženoj pobjedi. Ovo je nakon pet utakmica prva utakmica da se mi ništa nismo pitali, od početka, od 16. sekunde kada smo napravili prvu grešku, do 90. minute. Ako u prvih pet utakmica nismo imali sreće i ako nismo imali problema sa realizacijom, danas smo imali mnogo sreće što je utakmica završena rezultatom 3:0 jer je Zrinjski danas pokazao da je druga dimenzija za nas. Nije problem izgubiti 3:0, 4:0 ili 5:0, problem je kada ekipa izgubi identitet, kada ne postoji na terenu i kada ništa što smo radili ne sprovedemo u djelo. Meni je drago što je dijete na golu, Manojlović, koji je 2002. godište, još jednom pokazao da moja odluka da ga stavim na gol od prvog kola nije bila pogrešna”, rekao je trener Zvijezde 09 Boris Savić

“Zasluženo smo dobili ovu utakmicu, razlika u kvaliteti je bila evidentna danas na terenu. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija ali u našim situacijama je falilo malo više žara i svježine, tako da nakon ovakve utakmice jednostavno nemam šta reći. Ovo je praktično bila odrađena utakmica na najbolji mogući način. Očito da je ovo možda bilo previše za mladu ekipu Zvijezde, da postignu možda ono čemu su se nadali. Ja moram istaći kolegu i čestitati mu na hrabrosti do sada. Gledao sam par utakmica Zvijezde i dalje sam mišljenja da su zaslužili puno više. Imaju ideje u igri, imaju vica, znaju se linije kretanja, imaju hrabrost i golmana koji je 2002. godište i koji brani bez straha, tako da im želim da i dalje istraju u svojim idejama i da će rezultat doći. Nije ni nama bilo lako odigrati drugu utakmicu u četiri dana, ali čestitam svojim momcima na pobjedi”, izjavio je trener Zrinjskog Hari Vukas.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P